Siirry sisältöön

Palvelut

Terapiapalvelut

Toimin musiikkiterapeuttina Kelan palveluntuottajana nuorten kuntoutuspsykoterapiassa ja vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa. Tarjoan musiikkiterapiapalveluita myös omakustanteisesti.

Nuorten kuntoutuspsykoterapia musiikkiterapiana

Kuntoutuspsykoterapian tarkoitus on edistää asiakkaan opiskelu- ja työkykyä. Kela korvaa 16-25-vuotiaille nuorille kuntoutuspsykoterapiaa myös musiikkiterapiana.

Tavallisia tilanteita nuorten kuntoutuspsykoterapiaan hakeutumiselle ovat esimerkiksi masennus, ahdistuneisuus, itsetuhoisuus, traumaattiset kokemukset menneisyydessä sekä erilaiset neuropsykiatriset ilmiöt. Aina hankalien asioiden ja tunteiden sanoittaminen ei ole helppoa. Musiikin moninaiset keinot mahdollistavat erilaisten kokemusten, tunteiden, muistojen ja mielikuvien tutkimisen itse säädeltävän symbolisen etäisyyden turvin. Musiikin avulla voidaan myös vaikuttaa vireystilaan ja esimerkiksi opetella rentoutumaan.

Nuorten kuntoutuspsykoterapia musiikkiterapiana muotoutuu asiakaslähtöisesti. Musiikkiterapiaan tullaksesi Sinun ei tarvitse olla musikaalinen, eikä Sinun tarvitse osata soittaa tai laulaa. Riittää erinomaisesti, että pidät jonkinlaisen musiikin kuuntelemisesta ja olet kiinnostunut käyttämään musiikkia osana terapiaasi. Terapian tavoitteet ja käytettävät menetelmät valitaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Keskustelun rinnalla voidaan käyttää esimerkiksi musiikin kuuntelua, musiikkimaalausta ja -piirtämistä, valokuvatyöskentelyä, kirjoittamista, soittamista, laulamista ja kehollisia menetelmiä asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Kuntoutuspsykoterapiassa käydään yleensä 1-2 kertaa viikossa 1-3 vuoden ajan. Ennen terapian aloittamista käyt 1-3 tutustumiskäynnillä, jotta voit tunnustella, olisinko minä sopiva terapeutti juuri Sinulle, ja olisiko musiikkiterapia Sinulle soveltuva terapiamuoto.

Toteutan nuorten kuntoutuspsykoterapiaa musiikkiterapiana suomen kielellä sekä tarvittaessa myös englannin kielellä.

Hinnasto

Musiikkiterapiakäynti 45min: 94€ (omavastuuosuus Kela-korvauksen jälkeen 36,40€)

Musiikkiterapian tutustumiskäynti 45min: 50€ (Kela ei korvaa tutustumiskäyntejä.)

Kaikki hinnat sisältävät ALV:n 24%.

Tällä hetkellä kuntoutuspsykoterapiapaikat ovat valitettavasti täynnä. Voit halutessasi tiedustella mahdollisesti syksyn 2024 aikana vapautuvaa paikkaa.

Näin haet Kelan kuntoutuspsykoterapiaa

Voit hakeutua kuntoutuspsykoterapiaan etsiytymällä psykiatrin juttusille. B-lääkärinlausunto tarvitaan Kelan kuntoutuspsykoterapiahakemuksesi liitteeksi. Lääkärinlausunnossa on hyvä mainita siitä, että kuntoutuspsykoterapiaa haetaan nimenomaan musiikkiterapiana. Myönteisen päätöksen jälkeen Kela korvaa 57,60€ käyntiä kohden. Omavastuuosuus käynnin hinnasta jää asiakkaan itse maksettavaksi. Kela myöntää kuntoutuspsykoterapiaa 1-3 vuoden ajaksi yhden vuoden kerrallaan. Nuorten (16-25v) kuntoutuspsykoterapiaan musiikkiterapiana voit hakeutua myös 25-vuotiaana: Kela myöntää musiikkiterapiaa myös 25-vuotiaana aloittavalle 1-3 vuoden ajaksi.

Lue lisää kuntoutuspsykoterapiasta Kelan sivulta

Vaativa lääkinnällinen kuntoutus musiikkiterapiana

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että asiakas pystyy sairaudestaan tai vammastaan huolimatta tekemään työtä tai selviytymään arjestaan paremmin. Kela myöntää vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta alle 65-vuotiaille asiakkaille, joilla on huomattavia vaikeuksia arjen toimiin osallistumisessa ja niistä selviytymisessä. Saatat olla oikeutettu Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, mikäli kuntoutuksesi tarve kestää vähintään vuoden, kuntoutuksesi ei liity välittömästi sairaanhoitoon, eivätkä kuntoutuksesi tavoitteet ole hoidollisia vaan tukevat suoriutumista ja osallistumista.

Musiikkiterapia Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena voi olla sopiva valinta esimerkiksi vuorovaikutustaitojen, ympäristön hahmottamisen, oman toiminnan jäsentämisen, tarkkaavuuden suuntaamisen ja ylläpidon, itseilmaisun, itsetuntemuksen ja itseluottamuksen ympärillä erottuvien tavoitteiden äärellä.

Toimin Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajana suomenkielisessä yksilömusiikkiterapiassa Pirkanmaan alueella. Palveluntuottajasopimus on voimassa seuraavissa kunnissa ja kaupungeissa: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi. Toteutan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta toimitilallani Tampereen keskustassa sekä asiakkaan arjessa: teen lähetteen ja sopimuksen mukaisesti koti-, päiväkoti-, koulu- ja laitoskäyntejä sekä tarvittaessa etäterapiaa.

Toteutan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta suomen kielellä ja käytän työssäni tarvittaessa tukiviittomia ja kuvakommunikaation keinoja.

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus on asiakkaalle maksutonta. Kela myöntää vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille myös matkakorvauksia. Hakeutuaksesi Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen tarvitset kuntoutussuunnitelman julkisen terveydenhuollon lääkäriltä.

Minulla on tällä hetkellä vapaita vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakaspaikkoja. Voit tiedustella niistä ottamalla yhteyttä.

Näin haet Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta

Kela myöntää vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta 65 ikävuoteen asti henkilöille, joilla on huomattavia vaikeuksia selviytyä arjen toimissa ja osallistumisessa. Hakeutuaksesi Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen tarvitset kuntoutussuunnitelman julkisen terveydenhuollon lääkäriltä. Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus on asiakkaalle maksutonta. Kela myöntää vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen myös matkakorvauksia. Keskustele lääkärin kanssa, voisiko Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus musiikkiterapiana olla oikea valinta Sinulle tai läheisellesi.

Lue lisää vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta Kelan sivulta

Musiikkiterapia omakustanteisesti

Musiikkiterapiaan voivat hakeutua itse maksavina asiakkaina kaikenikäiset lyhempää tai pitempää, harvempaa tai tiheämpää, omannäköistään musiikkiterapiaprosessia varten. Joskus musiikkiterapiaa rahoittavana tahona voi toimia myös esimerkiksi sosiaalitoimi, mielenterveystoimisto, perheneuvola tai vakuutusyhtiö.

Sinulle?

Oletko miettinyt oman elämäsi äärelle pysähtymistä? Tunnistatko elämäsi varrella kipukohtia, kysymyksiä, stressiä tai ehkä työuupumusta? Kaipaisitko kokemusta nähdyksi ja kuulluksi tulemisesta, tai ehkä tilaisuutta ja välineitä rauhoittumiseen? Musiikkiterapia tarjoaa monenlaisia tulokulmia elämän varren ilmiöiden ja kysymysten tutkimiseen. Esimerkiksi oman elämän merkityksellisten musiikkien tarkastelu voi tarjota uusia näkökulmia juuri Sinun tarinallesi. Hakeutuessasi musiikkiterapiaan omakustanteisesti et tarvitse lääkärin lähetettä. Musiikkiterapiassa voi käydä myös muun hoidon tai kuntoutuksen ohella. Olet lämpimästi tervetullut pitemmälle matkalle kanssani kohti omaa itseäsi, tai voimme tavata vain muutaman kerran jonkin elämäntilanteesi tai toiveesi tiimoilta.

Lapsellesi?

Etsitkö apua lapsellesi, mutta teillä ei ole vielä tarvittavaa hoitokontaktia, tai ehdot Kelan korvaamaan kuntoutukseen eivät täyty? Musiikkiterapiaan voi hakeutua myös omakustanteisesti.

Musiikkiterapiassa lasten ja nuorten asiakkaiden kanssa tavallisia tilanteita ovat esimerkiksi neuropsykiatriset tai autismikirjon piirteet sekä vuorovaikutuksen kysymykset. Musiikkiterapiassa voidaan tukea myös esimerkiksi tunnesäätelyyn, ympäristön hahmottamiseen, oman toiminnan jäsentämiseen sekä tarkkaavuuden ja toiminnanohjauksen kysymyksiin liittyviä taitoja. Musiikkiterapiassa voidaan kulkea myös puheen ja kielen kehitykseen liittyviä tavoitteita kohti – toisaalta puhumattomille asiakkaille musiikin keinot voivat avata korvaamattomia itseilmaisun ja vuorovaikutukseen pääsemisen mahdollisuuksia.

Ikääntyneelle läheisellesi?

Myös vanhusten moninaisissa tilanteissa musiikkiterapia voi olla antoisa valinta. Esimerkiksi muistisairaiden ja aivoverenkiertohäiriöpotilaiden kanssa musiikkiterapiasta on saatu hyviä tuloksia. Elämänlaadun parantaminen ja toimintakyvyn tukeminen eivät nekään ole vähäisiä toiveita musiikkiterapeutin luo hakeutumiselle.

Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä, miten musiikkiterapia voisi tulla juuri Sinun tai läheisesi avuksi!

Hinnasto

Musiikkiterapiakäynti 45min: 94€

Hinta sisältää ALV:n 24%.

Tätä on musiikkiterapia

Musiikkiterapia on tieteellisesti tutkittu, monipuolinen ja motivoiva kuntoutus- ja hoitomuoto, joka sopii kaikenikäisille. Musiikkiterapiaa käytetään paljon esimerkiksi masennuksen ja ahdistuksen hoidossa. Musiikkiterapia sopii myös monille neuro- ja autismikirjon asiakkaille sekä neurologisten ja kehitysvammaisten asiakkaiden kuntoutukseen. Musiikkiterapiassa ei tarvitse osata soittaa tai laulaa. Kiinnostus musiikin käyttämiseen osana terapiaa riittää.

Ota yhteyttä

Tuntuuko siltä, että musiikkiterapia voisi olla tilanteessasi sopiva terapiamuoto? Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä, millä tavoin musiikkiterapia voisi auttaa juuri Sinua tai läheistäsi.

Ota yhteyttä